Duur abonnement voor uw alarmsysteem? Onzin!

9 januari 20190
Bent u op zoek naar een goed alarmsysteem voor uw huis? Dan zit u bij de meeste aanbieders vast aan een duur abonnement voor uw alarmsysteem. Onzin, vinden wij! Waarom? Dat leggen onze ervaren experts u graag uit in deze blog.
“Speciale” aanbiedingen voor alarmsystemen.

Er zijn vele aanbieders van alarmsystemen die u proberen te lokken met (ogenschijnlijk) mooie acties! “Uw huis beveiligd voor maar 1 euro per dag!” staat er dan vaak. Aantrekkelijk, toch? Maar is het allemaal wel zo voordelig als het lijkt? Nee, dat is het niet. Bij dergelijke aanbiedingen zit u vaak vast aan een huurcontract (u koopt het alarmsysteem dus vaak niet eens!) met een looptijd van 5 jaar. Een snelle berekening leert u, dat u dus al snel €1825 voor uw alarmsysteem betaalt (€1 x 365 dagen x 5 jaar) en dat vaak voor slechts een simpel starterspakket. Een enorm bedrag voor een alarmsysteem waarmee u in de praktijk slechts één of twee kamers van uw huis kunt beveiligen.

Maar is mijn huis dan wel goed beveiligd?

Het antwoord is vrij simpel. Nee! In de meeste gevallen huurt u een starterspakket van het alarmsysteem waarmee u in de praktijk slechts een heel klein deel van uw huis kunt beveiligen. Om uw huis écht goed te beveiligen, zal de verkoper u adviseren het alarmsysteem uit te breiden met extra componenten zoals magneetcontacten of bewegingsmelders. Uiteraard brengt dit de nodige kosten met zich mee en komt de prijs van uw alarmsysteem al snel uit op €2000 tot €5000 euro over de looptijd van uw huurcontract. Zo wordt uw alarmsysteem wel heel duur!

Maar dan is het onderhoud van het alarmsysteem vast inbegrepen.

Fout! Bij de meeste aanbieders dient u, naast het huurcontract voor uw alarmsysteem, ook nog een apart onderhoudscontract af te sluiten. De kosten hiervan bedragen vaak tussen de 15 en 20 euro per maand. U betaalt dus over een looptijd van 5 jaar ook nog zo’n €1000 voor het onderhoud van uw alarmsysteem. Al met al bent u dus een stuk meer geld kwijt dan u in eerste instantie had gedacht.

Maar dan ben ik wel aangesloten op de meldkamer!

Klopt, bij sommige aanbieders wordt u aangesloten op een (bemande) meldkamer. Maar is een abonnement op een meldkamer wel echt noodzakelijk? In het geval van een alarmmelding wordt er een signaal gestuurd naar de meldkamer, die u vervolgens enkele minuten later belt. Vervolgens moet u alsnog ZELF gaan kijken of er ook daadwerkelijk wordt ingebroken en moet u eventueel ook ZELF de politie inschakelen. De meldkamer heeft dus in de meeste gevallen geen enkele functie, en vertraagt in de meeste gevallen zelfs de alarmmelding. De meeste moderne alarmsystemen bieden hiervoor betere oplossingen!

Maak de beste keuze voor de beveiliging van uw huis!

Het is belangrijk om te voorkomen dat u vast komt te zitten aan een alarmsysteem dat niet voldoet aan uw eisen. Ook wilt u natuurlijk niet te veel betalen. Het is daarom verstandig om vooraf een lijstje te maken met uw wensen. Vraag hiermee bij verschillende installateurs een offerte op, en laat u hierbij uitgebreid adviseren. Sluit u toch een abonnement af? Bereken dan vooraf de totale kosten van uw alarmsysteem, zodat u nooit voor verrassingen komt te staan. Kies uiteindelijk voor een installateur die eerlijk, transparant en deskundig is. Ook vertrouwen is belangrijk. Het gaat tenslotte om de veiligheid van u en uw gezin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CENTRAL ALERTKlantenservice
Vraag over onze slimme beveiligings- oplossingen voor thuis of op de zaak? Neem dan snel contact op met één van onze adviseurs!
VEILIG WONENPolitiekeurmerk
https://centralalert.eu/wp-content/uploads/2019/07/pkvw-erkend-150x150.png
CENTRAL ALERTKlantenservice
Vraag over onze slimme beveiligings- oplossingen voor thuis of op de zaak? Neem dan snel contact op met één van onze adviseurs!
ALARMSYSTEMENHandige informatie
CENTRAL ALERTPolitiekeurmerk Veilig Wonen
https://centralalert.eu/wp-content/uploads/2019/07/pkvw-erkend-150x150.png

© Central Alert beveiliging 2021

© Central Alert beveiliging 2021