Nooit meer een vals alarm!

18 februari 20190
Een van de grootste ergernissen van mensen met een alarmsysteem is een vals alarm (ook wel loos alarm genoemd). U wordt onnodig opgeschrikt door een alarmmelding, en in het slechtste geval bent u voor niets naar huis gereden. Maar wat veroorzaakt nu eigenlijk een vals alarm? En hoe kan dit voorkomen worden?
Verkeerd gebruik van het alarmsysteem.

Een van de meest voorkomende oorzaken van valse alarmen is het verkeerd gebruiken van het alarmsysteem. Het is daarom belangrijk om uw gezinsleden, familie, vrienden of buren goed instrueert over hoe het alarmsysteem kan worden in- en uitgeschakeld. U zult zien dat het aantal valse alarmmeldingen zal afnemen.

Bewegende gordijnen, ramen of deuren.

Het is belangrijk om vóórdat u het alarmsysteem inschakelt, te controleren of alle deuren en ramen zijn afgesloten. Vooral in ruimtes die zijn voorzien van een bewegingsmelder. Door tocht kan een openstaande deur heen en weer bewegen en zo een vals alarm veroorzaken.

https://centralalert.eu/wp-content/uploads/2019/02/nooit-meer-een-vals-alarm-fotopir.jpg
Gordijn of inbreker? Check het met de slimme foto-detector!

Met de slimme foto-detector van Central Alert beveiliging zijn échte valse alarmmeldingen verleden tijd. Via de app op uw smartphone bekijkt u direct een aantal snap-shots van de situatie bij u thuis. Is er niets aan de hand? Dan bevestigt u de melding eenvoudig via uw telefoon om het alarmsysteem daarna weer snel in te schakelen.

Stof of spinnenwebben.

Spinnen houden ervan om zich te nestelen in hoekjes van uw kamer. Laat dat nou net de plek zijn waar vaak een bewegingsmelder is geplaatst. Doordat de spin over de bewegingsmelder kruipt kan een vals alarm veroorzaakt worden. Ook spinnenwebben en stof voor een bewegingsmelder zijn een garantie voor valse alarmmeldingen. Maak deze hoekjes dus regelmatig stof- en spin vrij!

Stoom of rook uit de badkamer of keuken.

Er zijn heel wat brandmelders die na slechts enkele dagen alweer van het plafond worden getrokken. Doordat de verkeerde brandmelders op de verkeerde plekken worden gehangen hebben veel mensen last van valse alarmmeldingen. Het is belangrijk om op plekken waar regelmatig stoom of rook voorkomt, zoals de keuken en de badkamer, geen rook- maar hittemelders te plaatsen. Laat u indien nodig adviseren door een expert!

https://centralalert.eu/wp-content/uploads/2019/02/nooit-meer-een-vals-alarm-brandmelder.jpg
De énige echte effectieve (en levensreddende) brandmelder.

De slimme brandmelders van Central Alert beveiliging kunnen zowel rook als hitte detecteren. Hierdoor zijn ze overal toepasbaar, ook op plekken waar regelmatig stoom of rook is. Bent u niet thuis en ontstaat er brand? Dan wordt u direct op de hoogte gesteld van het brandalarm via uw smartphone. Zo kunt u snel reageren om de schade te beperken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CENTRAL ALERTKlantenservice
Vraag over onze slimme beveiligings- oplossingen voor thuis of op de zaak? Neem dan snel contact op met één van onze adviseurs!
VEILIG WONENPolitiekeurmerk
https://centralalert.eu/wp-content/uploads/2019/07/pkvw-erkend-150x150.png
CENTRAL ALERTKlantenservice
Vraag over onze slimme beveiligings- oplossingen voor thuis of op de zaak? Neem dan snel contact op met één van onze adviseurs!
ALARMSYSTEMENHandige informatie
CENTRAL ALERTPolitiekeurmerk Veilig Wonen
https://centralalert.eu/wp-content/uploads/2019/07/pkvw-erkend-150x150.png

© Central Alert beveiliging 2021

© Central Alert beveiliging 2021