Wordt u wel op tijd wakker bij brand?

1 oktober 20190
Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zo ook een brand.  In Nederland ontstaan er per jaar zo’n 30.000 branden. Het is dus belangrijk om de nodige preventieve maatregelen te treffen. Hoe is het gesteld met de brandveiligheid bij u thuis? Wordt u wel op tijd wakker bij een brand?
Dikke zwarte rook.

Elk jaar overlijden er zo’n 50 mensen aan de gevolgen van een brand. Het gevaarlijkste aspect van brand is vaak de dikke zwarte rook die u ervoor zorgt dat u geen idee heeft waar u heen moet. Deze ontwikkelt zich zo snel, dat u in de meeste gevallen vrijwel geen tijd heeft om te ontsnappen. Het is dus belangrijk om een brand zo snel mogelijk te detecteren, vooral wanneer u ligt te slapen. Zo kunt u op tijd ontsnappen. Toch is niet elk huis voorzien van de nodige preventiemiddelen, zoals bijvoorbeeld brandmelders.

Op tijd ontsnappen aan brand.

Om op tijd te kunnen ontsnappen aan een brand moet een brand zo snel mogelijk gedetecteerd worden. Het is dus van belang om voldoende brandmelders op te hangen bij u thuis. De brandweer adviseert om minimaal één brandmelder per etage te plaatsen. Het handigste is, om deze op een centrale plek te monteren aan het plafond. Daarnaast is het verstandig, om bij ruimtes waar het risico op brand extra groot is, een extra brandmelder te plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ruimtes waar veel elektra aanwezig is of waar de CV-ketel hangt.

Loos alarm bij brandmelders voorkomen.

Een groot probleem bij brandmelders is dat ze vaak op de verkeerde plek hangen. Zo komen wij regelmatig rookmelders tegen die geplaatst worden in een keuken of dicht bij de badkamer. Deze rookmelders belanden vaak al snel weer in een lade nadat ze een aantal keer loos alarm geven door rook uit de keuken of damp uit de badkamer. Op deze plekken is het handiger om een hittemelder te plaatsen. Deze reageren niet op rook of damp, maar op een extreme verhoging van de temperatuur. Houd er ook rekening mee dat u een brandmelder niet te dicht bij een lamp plaats. Ook dit kan voor storing zorgen.

https://centralalert.eu/wp-content/uploads/2019/02/nooit-meer-een-vals-alarm-brandmelder.jpg
De énige echte effectieve (en levensreddende) brandmelder.

De slimme brandmelders van Central Alert beveiliging kunnen zowel rook als hitte detecteren. Hierdoor zijn ze overal toepasbaar, ook op plekken waar regelmatig stoom of rook is. Bent u niet thuis en ontstaat er brand? Dan wordt u direct op de hoogte gesteld van het brandalarm via uw smartphone. Zo kunt u snel reageren om de schade te beperken.

Uw huis beveiligen? Sla twee vliegen in één klap!

Tegenwoordig is het mogelijk om rook- en hittemelders te koppelen aan ons slimme alarmsysteem. Zo is uw huis optimaal beveiligd tegen inbraak en wordt ook brand direct gedetecteerd. U wordt dus altijd op tijd gewekt door de sirene. Daarnaast wordt u direct op de hoogte gesteld van een brandmelding bij u thuis via onze virtuele meldkamer. Het is altijd fijn om te weten dat er ook een oogje in het zeil wordt gehouden wanneer u niet thuis bent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CENTRAL ALERTKlantenservice
Vraag over onze slimme beveiligings- oplossingen voor thuis of op de zaak? Neem dan snel contact op met één van onze adviseurs!
VEILIG WONENPolitiekeurmerk
https://centralalert.eu/wp-content/uploads/2019/07/pkvw-erkend-150x150.png
CENTRAL ALERTKlantenservice
Vraag over onze slimme beveiligings- oplossingen voor thuis of op de zaak? Neem dan snel contact op met één van onze adviseurs!
ALARMSYSTEMENHandige informatie
CENTRAL ALERTPolitiekeurmerk Veilig Wonen
https://centralalert.eu/wp-content/uploads/2019/07/pkvw-erkend-150x150.png

© Central Alert beveiliging 2021

© Central Alert beveiliging 2021